9 Aralık 2012 Pazar

Wangcho Çin Lokantasında Keyifli Saatler!

Uzun zaman önce arkadaşlarımla birlikte gitmeye karar verdiğimiz Çin Lokantasına sonunda gidebildik. (08.12.12) Ankara - Altınparkta yer alan bu ufak yer dış görünüşü ile büyüledi beni. Kendimi uzakdoğuda hissetmemin yanında, tıpkı dizide rol alıyormuşum gibi bir havası vardı. 

Yemek seçen bir insan olarak karşıma nelerin çıkacağını bilmeden büyük bir cesaretle girebildim lokantaya. Kore lezzetleri tatmak isterken, en yakın tat olduğunu düşündüğüm Çin yemeklerini denemek biraz garip bir duyguydu. 

İlk olarak çorba  servisi yapıldı. Görünüşü beni hiç ama hiç cezbetmeyen bu çorbadan zorlada olsa bir kaşık içebildim. İçerisinde rendelenmiş sebze ve yumurta ile anlamlandıramadığım bir sos mevcuttu. Ağzıma bir kaşık daha götürmeye cesaret edemediğim bu çorbayı karşımda oturan arkadaşımın afiyetle yemesini seyretmek keyif vericiydi. :)






Çorbanın ardından sigara böreğine benzer, içi yine sebze rendeleri ve yumurtadan oluşan karışımı içeren börek ile hoş görünümlü salata masamızda yerini aldı. 
Börekteki yoğun yumurta tadı, lezzetini algılamama engel olsada yiyebildiğim bir şey olduğu için kendimi mutlu hissettim. :) 

Salatanın tanıdık gelen tadını arkadaşlarım ve ben çözemedik. Servis yapan ahjumma biraz daha düşünmemiz gerektiğini söyledi fakat  ne olduğunu bir türlü çıkaramadık. Çok hafif bir haşlama işleminden geçirilen çiğ patates olduğunu öğrendiğimizde ise gerçekten şaşırtıcıydı. Bunu yemeyi çok istedim fakat oda mümkün olmadı. :( 






Sanırım bu gidişle aç kalacağım derken kurtarıcı yemeklerim masaya geldi. :) Değişik soslarla hazırlanmış iki tabak, ince dilimlenmiş tavuk eti damak tadıma hitap edebilen tek yemek çeşidiydi.




Soldaki resimde gördüğünüz o sarı şeyler patates gibi dursada aslında mısır. o.O Kabak ve havuç ile farklı lezzet katılan bu yemeğe gül şekli verilen turp süslemesi ayrı bir hava katmış. 

Her ne kadar mısır tadının olumsuzluğu hissedilsede yemekte pek zorlanmadım. :)



İşte bana gör günün yemeği sağda gördüğünüz resimde yer alan leziz yemekti. Aç kalmayacağım mutluluğunu gözlerimden okuyabilirdiniz. :D Sosundan kaynaklandığını düşündüğüm hafif acılık ile çok daha leziz bir hale gelmiş yemek karşınızda duruyor. Afiyet olsun ^^







Diğer servis edilen yemekler ise mantarlı mevsim salatası ile bana göre pilavdı. :) Mantar yemeyen bir insan olarak salatanın tadına zorlada olsa baktım ve yoğun yağ tadı yememe engel olmaya yetti. 




Pilavın içerisinde sebze parçacıklarının olması hoşuma gitsede tuzsuz tadı ve yumurta ( evet yine yumurta o.O ) zevk alarak yeme duygusundan mahrum bıraktı beni. 








Ve tüm bu yemeklerden sonra sıra tatlı servisinde. :) 


Kızartılmış muz tatlısı.^^ 

Her ne kadar içinde muz görünümlü meyve olsada ben aldığım tad ile onun armut olduğu düşüncesindeyim. :D Kısacası elma şekerini andıran bu tatlısın dış kısmı hoşuma giderken, lezzetini alamadığım muzlu iç kısmı pekte hitap etmedi bana.












Evet... Tüm bu olumsuz yorumlarımdan sonra size iç açıcı bir haber vereceğim. Son olarak servis yapılan yasemin çayı gerçekten mükemmeldi. ^^ Bana göre, sümbül+hanımeli kokusunu andıran bu çayı içmek keyif vericiydi. 
Sanırım bir yerlerden bulup eve almalıyım. Kokusunu içime çekerek doya doya içmek istiyorum bu dinlendirici çaydan. :)



Yine de böyle bir deneyime sahip olduğum için hiç pişman değilim. Gerçekten çok keyifli vakit geçirdim. Lokantada bizden başka kimsenin olmayışı büyük bir özgürlük tanıdı. Çinli sahibin ufak yiğeni çok sevimliydi ve çok tatlı Türkçe konuşuyorlardı.^^

Bir sonraki deneyimim Kimchi yemek olacak. Bakalım onun hakkında ne tür düşüncelere sahip olacağım. :D


















2 yorum:

  1. Kim bu arkadaşın ki? :P
    Gayet güzellerdi sadece çorba biraz sarstı o kadar o.O

    Yasemin çayı en zevk aldığım kısmıydı,böyle bir koku ve huzur verici his olamaz.

    Tabiii kilosunun 300tl olmasıda cabası.

    Doğadan yeşil çay+yasemin alın,aynısı değildir tabiiki ama koku ve tat birebirdi.
    (Ajumma bize yasemin çayı diye onu içirdiyse bilemiyeceğim :O )

    Edit: Hala ben onun patates olmadığını düşünüyorum.
    Alakası yok o.O

    Ve sıradaki hedef : Kore yemekleri!!!

    YanıtlaSil
  2. Kim ola ki benim biricik sevgi yumağı arkadaşım :P
    Çorbayı içtiğini gözlerimle gördüm, inkar etme :D

    hmm neden hatırlattın ki şimdi parasını o.O Ayrıca çok haklısın o ahjummanın bize içirdiği çayın orjinal olduğundan nasıl emin olabiliriz ki :O

    Not: Bir an önce boş zaman bul ki gidebilelim :D

    YanıtlaSil